Van eenvoudige boomhut tot luxe boomhut.

Een boomhut laten bouwen

Op zoek naar een klassieke boomhut in hout voor de kinderen of een stijlvolle houten boomhut voor jezelf? Of een modern clubhuis voor tieners? Hogerhuis helpt je graag die droom te verwezenlijken. Een multifunctionele boomhut is een meerwaarde voor jouw tuin en woning.

 

Maak een keuze uit 1 van onze 12 unieke boomhutten. De afwerking en inrichting van elk model is volledig vrij te bepalen. Onze Hogerhuis architect staat je graag bij met stijladvies en creatieve oplossingen.

Zoek je iets origineler dan een speeltoestel en wil je je (klein)kinderen terug buiten laten spelen? Een boomhut laten bouwen? Hogerhuis zorgt voor een unieke speelervaring.

 

Ontdek onze 12 verschillende modellen, ontworpen met de nodige aandacht en zorg voor de omgeving en design. Een plek, hoog en droog in het groen, niet alleen voor kinderen maar ook als clubhuis voor tieners of ontspanningsruimte voor volwassenen.

 

We werken graag met duurzaam hout en recuperatiemateriaal. Zo blijft de boomhut onderhoudsvrij en tegelijk ecologisch.

 

Bij ons vind je een boomhut voor een kostprijs vanaf €10.000, alles inclusief. De grootte, materiaalkeuze en afwerking spelen een grote rol in de prijs van een boomhut.

een boomhut laten bouwen begint met een manquette
boomhut laten bouwen door ervaen boomhut bouwers

Ervaren bouwers

Ons team van professionele vakmensen staat je bij gedurende het hele proces. Onze Hogerhuis architect helpt met de houtkeuze, inrichting en afwerking van de boomhut. Hier ligt de focus op design en duurzame materialen.

 

De Hogerhuis boomspecialist helpt de juiste boom uit kiezen met oog voor duurzaamheid en veiligheid. Indien er geen geschikte boom wordt gevonden, kan er steeds gekozen worden voor een boomhut op palen.

 

Onze ervaren schrijnwerker zaagt het hout op maat in ons eigen atelier.  Vervolgens wordt het met de grootste zorgvuldigheid bij jou in de tuin geplaatst en afgewerkt.

boomhut laten bouwen door ervaen boomhut bouwers

Advies of een offerte?

Waargemaakte dromen

Hogerhuis - Boomhut-Modern -Tuinkantoor- Treehouse - Treeterrace-10

Verhaal Klant Aalter

‘Een unieke houten boomhut was eigenlijk onze eigen kinderdroom. Mijn man en ik vonden het zalig om in de bomen te spelen.

 

Toen Nicolas en Bruno de boomhut kwamen plaatsen, zijn ze hier blijven logeren en dat was heel gezellig. We hadden meteen een tof contact, onze tweeling was ook dol op hen.
Na school spurtten Kobe en Lore rechtstreeks naar de tuin om te zien hoever hun nieuwe speelplek al gevorderd was. Ze mochten al eens een hamer of spijkers aangeven en dat vonden ze geweldig. Zo waren ze al van bij de bouw heel betrokken bij hun boomhut. Na het werk dolden Nicolas en Bruno verder met de kindjes.

Kinderen spelen te veel binnen, ze zitten vaak voor tv of achter een computer. Zo’n boomhut is een leuke manier om hen buiten te laten spelen en hun fantasie de vrije loop te laten. Kobe en Lore zijn er ontzettend blij mee en hun klasgenootjes ook.

 

Terwijl zij zich met hun vriendjes vermaken, kan ik rustig buiten zitten en genieten. En zo is iedereen tevreden.

 

Ondertussen hebben ze er ook al hun verjaardag gevierd. Voor hun lentefeest hebben we piñata’s aan de loopbrug gehangen. Dat zijn papier-maché figuren die gevuld zijn met snoep, confetti en cadeautjes. De kinderen mochten die met een stok kapotslaan en kregen dan een regen van leuks en lekkers over zich heen. Dat zijn heel mooie herinneringen die altijd zullen bijblijven

Waargemaakte dromen

Verhaal Klant Zaffelare

‘Onze boomhut is niet bedoeld als speeltuig, de kinderen zijn trouwens al pubers.
Het is eerder een aparte ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken met hun vrienden.

 

Alle drie de kinderen zijn altijd al dol geweest op kruipen en lopen in bomen. We gingen geregeld met hen naar avonturenparken in Frankrijk waar ze zich telkens naar hartelust uitleefden.
Ze zijn er zo verzot op dat ze in onze tuin ook al eens een boomhut in elkaar knutselden, twee zelfs. Daar hingen ze dan touwen in om mee naar boven te klimmen. Er werd ook altijd verder aan gebouwd met een extra plank hier en een koord daar.

 

Maar nu wou ik een stevig exemplaar, een extra ruimte los van onze woning waar mijn vrouw en ik ook tot rust kunnen komen. Met drie tieners is het altijd druk in huis en dan is zo’n plekje tussen het groen van de sparren ideaal. De hut zit wat weggestopt tussen de bomen, niemand ziet je terwijl je zelf een prachtig zicht hebt op de bomen en de zwemvijver.

 

De kinderen maken er gretig gebruik van en hun vrienden ook. Als ze frietjes gaan halen, trekken ze met z’n allen naar de boomhut om ze daar op te eten. En dan kunnen wij genieten van de stilte in huis.

 

Soms zit ik er alleen, een andere keer met m’n vrouw en vrienden om weg te zijn van de drukte van alledag en wat bij te praten. Iedereen vindt het daar leuk. Ook de hond voelt er zich thuis en de poes gaat er zelfs slapen. Het is een aanwinst voor het hele gezin.’

Een vraag over onze boomhutten of houtwerk?