Diverse stijlen tuinkamers & orangeries

Kies voor een moderne houten tuinkamer in een strak ontwerp met veel hout en grote ramen. Of ga voor een eiken houten orangerie in die tijdloze landelijke stijl.

Waarom een tuinkamer?

Bij Hogerhuis weten we dat een mooie tuinkamer het karakter van de woning en tuin versterkt. Daarom is ook het estetische zeer belangrijk voor onze eigen architect. We werken voor onze tuinkamers en orangeries steeds met duurzaam ecologisch hout. Dit hout vergrijst mooi en egaal na verloop van tijd.

 

En we weten ook dat er meer is in het leven dan werken alleen. Een houten tuinkamer is ook prima geschikt om hobby’s uit te oefenen. Schilderen, schrijven of rustig een boek lezen is allemaal mogelijk in een orangerie van Hogerhuis. Er helemaal tussenuit maar toch middenin, tussen het groen.

boomhut met open raam en jongentje met groene t-shirt
zwart houten boomhut in een bos

Een team van ervaren bouwers

Voor een prachtige houten tuinkamer in moderne of klassieke stijl kan je rekenen op het team van Hogerhuis. We doen alles in eigen beheer; van ontwerp tot levering en plaatsing. Alleen op die manier kunnen we garanderen dat alles naar wens verloopt.

 

Samen met onze eigen architect ontwerpen we de orangerie, met bijzondere aandacht voor het praktische en estetische aspect. Eens iedereen tevreden is over het ontwerp wordt het hout op maat gezaagd en bewerkt in ons eigen atelier. Hiervoor wordt enkel het beste ecologisch verantwoord hout gekozen.

 

Nadat alle onderdelen van de houten tuinkamer afgewerkt zijn, wordt het eindproduct bij jou geplaatst door onze eigen vakmensen. Zij beschikken hiervoor over de juiste werktuigen en vakkennis om elke klus tot een goed einde te brengen.

zwart houten boomhut in een bos

Waargemaakte dromen

Verhaal Klant Loppem

‘Mijn dochter vertelde me over boomhutten, het idee sprak me wel aan. Zo’n boomhut is origineler dan een zwembad of zwemvijver in de tuin. Nicolas en Bruno zijn langsgekomen om samen op zoek te gaan naar de meest geschikte boom.

 

Door met hen te praten, werd duidelijk dat het voor mij ook belangrijk was dat mijn tuin aantrekkelijker werd door er een nieuw element aan toe te voegen. Ze stelden voor om een terras te plaatsen in plaats van een hut en dat vond ik een fantastisch idee. Zo’n terras op hoogte is iets unieks, het zorgt voor een meerwaarde van de tuin.

 

Ik ben aan de voet van het boomterras extra verlichting aan het installeren zodat het nog gezelliger wordt als we er samen met de familie genieten van onze tuin en van elkaar.’

Een vraag over onze boomhutten of houtwerk?