Boomhutten, een buitengewone belevenis.

Op zoek naar een boomhut op maat? Het ervaren team van Hogerhuis is uit het juiste hout gesneden. Compleet met een eigen architect die instaat voor het ontwerp en de opvolging. Groot of klein, van modern tot klassiek? Ontdek hier ons aanbod van boomhutten te koop.

BOOMHUT LATEN BOUWEN DOOR HOGERHUIS

Ben je op zoek naar dé specialist in België om een boomhut te bouwen? Hogerhuis is een team van ervaren boomhutbouwers, de ideale partner voor een prachtige houten boomhut. Maak je keuze uit ons assortiment boomhutten.

Boomhut met koeien in de wei
interieur van een boomhut met spelende kinderen

BOUW ZELF JE BOOMHUT

Boomhut zelf op eigen houtje bouwen? Met een Hogerhuis bouwpakket bouw je zelf een boomhut, maar niet alleen. Zo ben je zeker van een stevige constructie, doordachte indeling en uniek ontwerp. De experts van HogerHuis helpen je waar nodig.

 

Als je je boomhut zelf wilt bouwen kan je kiezen uit een zelfbouwpakket van Hogerhuis. Het hout wordt in het Hogerhuis atelier gezaagd, bewerkt en afgeleverd bij je thuis. Samen met een bouwtekening en stappenplan.

Zit je vast? Bel ons gerust op en wij helpen je verder met advies. Indien nodig kunnen we een ervaren boomhutbouwer van Hogerhuis langs sturen om een handje te helpen.

BOOMTERRASSEN

Haal meer uit je tuin met een boomterras dat hoog boven je tuin uit torent. Boomterrassen zijn de perfecte plek voor een zomerse aperitief, een ontspannende yogasessie of romantische zonsondergang.

Boomterras in de bomen met trap en klimnet
speelhutten in een bloemenveld

HOUTEN SPEELTOESTELLEN VOOR JONG EN OUD.

Een leuke speelplek voor kinderen (en ouders) kan ook een eyecatcher zijn in de tuin. Hogerhuis ontwerpt en bouwt leuke speelplekken waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. En ouders genieten mee, want een speeltoestel is niet alleen de perfecte plek om te ontspannen met een goed boek, het ziet er nog eens goed uit ook.

HOUTEN MEUBELEN OP MAAT

Wat ooit begon als een zijproject met recuperatiehout, is uitgegroeid tot een volwaardige bezigheid. De houten meubelen van Hogerhuis zijn origineel, duurzaam en volledig met de hand en het hart gemaakt. Een uniek stuk dat kleur geeft aan elk interieur.

houten zitbankjes of houten meubelen

Welke soorten boomhutten?

Boomhutten komen in alle mogelijke vormen, afwerkingen en accessoires. Bij Hogerhuis bieden we meer dan 10 verschillende modellen aan. Maak een keuze uit een kleine, grote, moderne of klassieke boomhut op maat en alles daartussen. Neem gerust een kijkje in ons aanbod boomhutten.

Een boomhut op maat: voor elk wat wils.

Zoek je iets origineler dan een speeltoestel en wil je je (klein)kinderen terug buiten laten spelen? Een boomhut van Hogerhuis zorgt voor een unieke speelervaring.

 

Ontdek onze meer dan 10 verschillende modellen, ontworpen met de nodige aandacht en zorg voor de omgeving en design. Een plek, hoog en droog in het groen, niet alleen voor kinderen maar ook als clubhuis voor tieners of ontspanningsruimte voor volwassenen.

 

We werken graag met duurzaam hout en recuperatiemateriaal. Zo blijft de boomhut onderhoudsvrij en tegelijk ecologisch.

interieur van een boomhut met studerende kinderen
spelende kinderen op een boomterras

Ervaren boomhutbouwers, uit het juiste hout gesneden.

Ons team van professionele vakmensen staat je bij gedurende het hele proces. Onze Hogerhuis architect helpt met de houtkeuze, inrichting en afwerking van jouw boomhut op maat. Hier ligt de focus op design en duurzame materialen.

 

De Hogerhuis boomspecialist helpt de juiste boom uit kiezen met oog voor duurzaamheid en veiligheid. Indien er geen geschikte boom wordt gevonden, kan er steeds gekozen worden voor een boomhut op palen.

 

Onze ervaren schrijnwerker zaagt het hout op maat in ons eigen atelier.  Vervolgens wordt het met de grootste zorgvuldigheid bij jou in de tuin geplaatst en afgewerkt.

team van ervaren boomhut bouwers, zaakvoerders hogerhuis

Een vraag over onze boomhutten of houtwerk?

Vraag & antwoord op de meest gestelde vragen

Hoe maak je een boomhut?

Een boomhut bouwen is geen eenvoudige klus. Zowel het ontwerp, de plaatsing als de veiligheid zorgen ervoor dat veel mensen een boomhut laten plaatsen door experts. Hogerhuis heeft de nodige expertise in huis voor het bouwen van een veilige en duurzame boomhut. Onze architect zorgt voor een veilig ontwerp. Onze eigen boomspecialist met ETW-certificaat (European Tree Certificate) garandeert de levensduur van de boom en de constructie. Tenslotte beschikken ervaren stielmannen over de juiste kennis en werktuigen om de boomhut te bouwen.

Ben je zelf een handige harry en steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Je kan er dan voor kiezen om zelf stap voor stap een boomhut te bouwen. Hiervoor bieden wij boomhut zelfbouwpakketten aan met een eenvoudig stappenplan en tekening.

Hoeveel kost een boomhut?

Bij ons vind je een boomhut vanaf €10.000, alles inclusief (ontwerp, plaatsing, btw). We bieden 12 verschillende boomhut modellen aan, elk met een eigen karakter en prijskaartje. Grootte, materiaalkeuze en gewenste afwerking spelen een grote rol in de uiteindelijke prijs van de boomhut. Ontdek onze boomhutten hier en neem gerust contact op voor een offerte.

Doe je het liever op eigen houtje? We bieden ook zelfbouwpakketten aan voor de handige harry’s.

Waarom een boomhut?

Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en weg van TV of iPad uren buiten ravotten. Maar ook voor tieners is een boomhut het ideale clubhuis. Hier kunnen ze afspreken met vrienden om muziek, plezier of zelfs huiswerk te maken. En voor volwassenen is een boomhut zeker interessant: een eigen atelier of bureau, of gewoon een plek waar je kan ontsnappen/ontspannen met een goed boek. Hoog en droog in het groen valt alle stress weg en kom je volledig tot rust. Hoog tijd dus om je dromen te realiseren met Hogerhuis.

Welk hout te gebruiken?

Bij een boomhut van Hogerhuis ligt de focus op design, duurzaamheid en veiligheid. Daarom werken we voor onze boomhutten vooral met lariks hout, den en eik. Deze houtsoorten hebben elk hun eigen structuur en typische kleur. In vele van onze ontwerpen zal je ook recuperatie materiaal terugvinden. Dit is hout dat we een 2e leven geven en zo de gevel extra karakter meegeven. Zo gaat een boomhut perfect op in zijn omgeving. We helpen je graag bij de keuze van de juiste houtsoort voor jouw boomhut.

Hoe een boomhut te bevestigen aan de boom?

In ons Hogerhuis team beschikken we over een ervaren boomspecialist met ETW-certificaat (European Tree Certificate). Hij selecteert de geschikte boom op basis van 3 G’s: groot, gezond en een goede structuur. Vaak voldoen een eik of beuk aan deze vereisten. De duurzaamheid van zowel boom als boomhut zijn topprioriteit voor onze boomspecialist.

Waargemaakte dromen

Verhaal Klant Zaffelare

‘Onze boomhut is niet bedoeld als speeltuig, de kinderen zijn trouwens al pubers.
Het is eerder een aparte ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken met hun vrienden.

 

Alle drie de kinderen zijn altijd al dol geweest op kruipen en lopen in bomen. We gingen geregeld met hen naar avonturenparken in Frankrijk waar ze zich telkens naar hartelust uitleefden.
Ze zijn er zo verzot op dat ze in onze tuin ook al eens een boomhut in elkaar knutselden, twee zelfs. Daar hingen ze dan touwen in om mee naar boven te klimmen. Er werd ook altijd verder aan gebouwd met een extra plank hier en een koord daar.

 

Maar nu wou ik een stevig exemplaar, een extra ruimte los van onze woning waar mijn vrouw en ik ook tot rust kunnen komen. Met drie tieners is het altijd druk in huis en dan is zo’n plekje tussen het groen van de sparren ideaal. De hut zit wat weggestopt tussen de bomen, niemand ziet je terwijl je zelf een prachtig zicht hebt op de bomen en de zwemvijver.

 

De kinderen maken er gretig gebruik van en hun vrienden ook. Als ze frietjes gaan halen, trekken ze met z’n allen naar de boomhut om ze daar op te eten. En dan kunnen wij genieten van de stilte in huis.

 

Soms zit ik er alleen, een andere keer met m’n vrouw en vrienden om weg te zijn van de drukte van alledag en wat bij te praten. Iedereen vindt het daar leuk. Ook de hond voelt er zich thuis en de poes gaat er zelfs slapen. Het is een aanwinst voor het hele gezin.’